(untitled) (ЗВО "Університет трансформації майбутнього", 2026)
У сучасних умовах ринкової економіки реклама є важливим інструментом формування конкурентних переваг підприємства, просування товарів і послуг та забезпечення ефективних комунікацій із цільовими аудиторіями. Рекламний менеджмент як складова системи маркетингових комунікацій охоплює планування, організацію, координацію та контроль рекламної діяльності підприємства. Навчальна дисципліна «Рекламний менеджмент» є вибірковою освітньою компонентою підготовки здобувачів вищої освіти та спрямована на формування знань і практичних навичок у сфері управління рекламною діяльністю, функціонування рекламного ринку та використання сучасних комунікаційних технологій. Вивчення дисципліни базується на знаннях із менеджменту, маркетингу та комунікаційного менеджменту. Метою практичних занять є формування у здобувачів практичних навичок щодо планування, організації, реалізації та оцінювання рекламної діяльності підприємства, розроблення рекламних кампаній і застосування сучасних інструментів медіапланування. Основними завданнями дисципліни є: - опанування теоретичних засад рекламного менеджменту; - набуття навичок аналізу рекламного ринку та поведінки споживачів; - формування вмінь розробляти рекламні стратегії та креативні концепції; - засвоєння методів планування рекламних кампаній і формування рекламного бюджету; - застосування інструментів медіапланування та цифрових комунікацій; - оволодіння методами оцінювання ефективності рекламної діяльності. У результаті вивчення дисципліни здобувач повинен: знати: сутність і принципи рекламного менеджменту, види реклами, структуру рекламного ринку, методи дослідження рекламної діяльності, особливості впливу реклами на споживача та критерії оцінювання ефективності рекламних кампаній; уміти: аналізувати рекламне середовище, планувати та організовувати рекламні кампанії, розробляти рекламні повідомлення й креативні концепції, формувати рекламний бюджет, застосовувати сучасні комунікаційні інструменти та оцінювати результативність рекламної діяльності. Практичні заняття передбачають розв’язання ситуаційних завдань, аналіз кейсів, участь у дискусіях і виконання індивідуальних завдань, що сприяє розвитку аналітичного, стратегічного та креативного мислення здобувачів. Система оцінювання знань здобувачів є накопичувальною. Підсумкова оцінка формується з урахуванням результатів роботи на практичних заняттях, самостійної роботи, модульного контролю та підсумкового контролю у формі диференційованого заліку.