(untitled) (ЗВО "Університет трансформації майбутнього", 2026)
У сучасних умовах розвитку цифрової економіки та динамічного комунікаційного середовища реклама стала важливим інструментом формування конкурентних переваг підприємства, просування товарів і послуг, а також забезпечення ефективної взаємодії з цільовими аудиторіями. Рекламний менеджмент сьогодні розглядається не лише як складова маркетингової діяльності, а як система управлінських рішень, спрямованих на планування, організацію та контроль рекламної діяльності підприємства в умовах висококонкурентного ринку. У системі професійної підготовки майбутніх менеджерів дисципліна «Рекламний менеджмент» посідає важливе місце, оскільки формує знання щодо функціонування рекламного ринку, організації рекламних кампаній, використання сучасних комунікаційних технологій та оцінювання ефективності рекламних заходів. Вивчення дисципліни дозволяє здобувачам вищої освіти сформувати цілісне уявлення про особливості управління рекламною діяльністю підприємства та поведінку споживачів у цифровому середовищі. Особливе місце в опануванні курсу належить самостійній роботі студентів (СРС). Динамічний розвиток рекламних технологій, цифрових платформ і комунікаційних інструментів вимагає від майбутнього фахівця навичок самостійного пошуку, аналізу та критичного оцінювання актуальної інформації. СРС спрямована на поглиблення теоретичних знань, розвиток аналітичного та креативного мислення, а також формування практичних навичок у сфері рекламного менеджменту. Методичні вказівки до СРС структуровані відповідно до тем дисципліни та передбачають: - теоретичне опрацювання навчального матеріалу та підготовку відповідей на контрольні питання; - засвоєння основних термінів і понять рекламного менеджменту; - виконання аналітичних, творчих і ситуаційних завдань; - підготовку доповідей, есе та презентацій; - опрацювання рекомендованих літературних та інформаційних джерел. Систематичне виконання завдань СРС є важливою складовою освітнього процесу та необхідною умовою успішного опанування дисципліни. Поточний контроль здійснюється викладачем шляхом перевірки виконаних завдань, оцінювання активності здобувачів під час практичних занять, тестування та модульного контролю. Такий підхід дозволяє здобувачам вищої освіти накопичувати необхідну кількість балів протягом семестру та забезпечує якісну підготовку до підсумкового контролю у формі диференційованого заліку.