(untitled) (ЗВО "Університет трансформації майбутнього", 2026)
Виробнича практика є невід’ємною складовою освітньо-професійної програми першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 174 «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка». Вона забезпечує практичну підготовку здобувачів вищої освіти, сприяє закріпленню теоретичних знань та формуванню професійних компетентностей у сфері автоматизації виробничих процесів, робототехніки та комп’ютерно-інтегрованих систем. У процесі проходження виробничої практики здобувачі вищої освіти мають можливість ознайомитися з реальними виробничими процесами, сучасними системами автоматизації, PLC-контролерами, SCADA/HMI-системами, контрольно-вимірювальними приладами, сенсорами та роботизованими комплексами. Практика сприяє набуттю навичок експлуатації, програмування, налагодження та обслуговування автоматизованих систем, аналізу технологічних процесів і розроблення пропозицій щодо підвищення ефективності виробництва. Ці методичні вказівки розроблені відповідно до Законів України «Про освіту» та «Про вищу освіту», «Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України», Освітньо-професійної програми «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка» підготовки здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти ЗВО «Університет трансформації майбутнього», а також «Положення про організацію і проведення практики здобувачів вищої освіти Закладу вищої освіти «Університет трансформації майбутнього» (нова редакція)».