(untitled) (ЗВО "Університет трансформації майбутнього", 2026)
Переддипломна практика є невід’ємною складовою освітньо-професійної програми другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю С4 «Психологія». Вона становить завершальний етап практичної підготовки магістрантів перед виконанням кваліфікаційної роботи. Практика забезпечує закріплення теоретичних знань, а також набуття, вдосконалення та розширення професійних компетентностей, необхідних для успішної роботи за обраною спеціальністю. У процесі проходження практики здобувачі вищої освіти мають можливість застосовувати сучасні методи психологічної діагностики, консультування, психокорекції та розвитку особистості; здійснювати критичний аналіз індивідуально-психологічних особливостей клієнтів і соціально-психологічного середовища їх функціонування; формувати й обґрунтовувати рекомендації щодо підвищення психологічного благополуччя, ефективності діяльності та міжособистісної взаємодії, а також розвивати тематику індивідуального наукового дослідження на основі здобутого практичного досвіду. Ці методичні вказівки розроблені відповідно до Законів України «Про освіту» та «Про вищу освіту», «Положення про проведення практики здобувачів освіти вищих навчальних закладів України», Освітньо-професійної програми «Психологія» підготовки здобувачів за другим (магістерським) рівнем вищої освіти ЗВО «Університет трансформації майбутнього», а також «Положення про організацію і проведення практики здобувачів вищої освіти Закладу вищої освіти «Університет трансформації майбутнього» (нова редакція)» (далі – Положення УТМ).