РЕКЛАМНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ: методичні вказівки до практичних занять для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності D3 (073) «Менеджмент» усіх форм здобуття освіти / Укл.: Т.А. Рябова, І.Б. Рябов. Чернігів: ЗВО «Університет трансформації майбутнього», 2026. 33 с. (2026)
У сучасних умовах ринкової економіки реклама є важливим інструментом формування конкурентних переваг підприємства, просування товарів і послуг та забезпечення ефективних комунікацій із цільовими аудиторіями. Рекламний менеджмент як складова системи маркетингових комунікацій охоплює планування, організацію, координацію та контроль рекламної діяльності підприємства.Навчальна дисципліна «Рекламний менеджмент» є вибірковою освітньою компонентою підготовки здобувачів вищої освіти та спрямована на формування знань і практичних навичок у сфері управління рекламною діяльністю, функціонування рекламного ринку та використання сучасних комунікаційних технологій. Вивчення дисципліни базується на знаннях із менеджменту, маркетингу та комунікаційного менеджменту.Метою практичних занять є формування у здобувачів практичних навичок щодо планування, організації, реалізації та оцінювання рекламної діяльності підприємства, розроблення рекламних кампаній і застосування сучасних інструментів медіапланування.Основними завданнями дисципліни є:- опанування теоретичних засад рекламного менеджменту;- набуття навичок аналізу рекламного ринку та поведінки споживачів;- формування вмінь розробляти рекламні стратегії та креативні концепції;- засвоєння методів планування рекламних кампаній і формування рекламного бюджету;- застосування інструментів медіапланування та цифрових комунікацій;- оволодіння методами оцінювання ефективності рекламної діяльності.У результаті вивчення дисципліни здобувач повинен:знати: сутність і принципи рекламного менеджменту, види реклами, структуру рекламного ринку, методи дослідження рекламної діяльності, особливості впливу реклами на споживача та критерії оцінювання ефективності рекламних кампаній;уміти: аналізувати рекламне середовище, планувати та організовувати рекламні кампанії, розробляти рекламні повідомлення й креативні концепції, формувати рекламний бюджет, застосовувати сучасні комунікаційні інструменти та оцінювати результативність рекламної діяльності.Практичні заняття передбачають розв’язання ситуаційних завдань, аналіз кейсів, участь у дискусіях і виконання індивідуальних завдань, що сприяє розвитку аналітичного, стратегічного та креативного мислення здобувачів.Система оцінювання знань здобувачів є накопичувальною. Підсумкова оцінка формується з урахуванням результатів роботи на практичних заняттях, самостійної роботи, модульного контролю та підсумкового контролю у формі диференційованого заліку.