Методичні вказівки до переддипломної практики для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 174 / G7 «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка» ОПП «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка» усіх форм здобуття освіти / Укл.: О.О. Литвин, В.В. Богучарський. Чернігів: ЗВО «Університет трансформації майбутнього», 2026. 26 с. (2026)
Методичні вказівки до переддипломної практики розроблено для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 174 / G7 «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка» освітньо-професійної програми «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка» усіх форм здобуття освіти.Переддипломна практика є завершальним етапом практичної підготовки бакалаврів і спрямована на закріплення теоретичних знань, набуття професійних навичок, збір матеріалів для виконання кваліфікаційної роботи та формування здатності самостійно розв’язувати прикладні інженерні завдання у сфері автоматизації, робототехніки та комп’ютерно-інтегрованих технологій.У методичних вказівках визначено мету, завдання, програмні результати навчання, організацію та порядок керівництва практикою, вимоги до баз практики, зміст практичної підготовки, рекомендований календарний графік, вимоги до оформлення звіту, порядок підведення підсумків і критерії оцінювання результатів практики.Документ орієнтований на підготовку здобувачів до аналізу реальних об’єктів автоматизації, технологічних процесів, технічних систем, робототехнічних комплексів, програмно-технічних засобів, контролерів, сенсорів, виконавчих механізмів, SCADA/HMI-систем, засобів вимірювання, моніторингу та діагностики.Методичні вказівки розроблено відповідно до освітньо-професійної програми, навчального плану, Закону України «Про освіту», Закону України «Про вищу освіту», Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України, Положення про організацію і проведення практики здобувачів вищої освіти ЗВО «Університет трансформації майбутнього», а також чинних вимог до оформлення звітної документації.Ключові слова:переддипломна практика, автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології, робототехніка, бакалавр, кваліфікаційна робота, технічні системи, автоматизовані системи керування, контролери, сенсори, SCADA, HMI, звіт з практики.