Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 174 / G7 «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка» ОПП «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка» усіх форм здобуття освіти / Укл.: О.О. Литвин, В.В. Богучарський. Чернігів: ЗВО «Університет трансформації майбутнього», 2026. 50 с. (2026)
Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи розроблено для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 174 / G7 «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка» освітньо-професійної програми «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка» усіх форм здобуття освіти.Кваліфікаційна робота є підсумковою індивідуальною письмовою роботою здобувача вищої освіти, що виконується на завершальному етапі навчання та є обов’язковим елементом атестації. Її виконання спрямоване на розв’язання прикладних інженерних завдань у сфері автоматизації, комп’ютерно-інтегрованих технологій, робототехніки, мікропроцесорної техніки, електроніки, мехатроніки та цифрових технічних систем.У методичних вказівках визначено мету та завдання кваліфікаційної роботи, етапи її підготовки, вимоги до структури та змісту, правила оформлення тексту, таблиць, рисунків, схем, формул, додатків і списку використаних джерел. Окрему увагу приділено порядку подання роботи, рецензуванню, підготовці презентації, процедурі захисту, критеріям оцінювання та вимогам академічної доброчесності.Документ орієнтований на формування у здобувачів здатності самостійно аналізувати технічні об’єкти й процеси, обґрунтовувати вибір засобів автоматизації, контролерів, сенсорів, виконавчих механізмів, електроприводів, SCADA/HMI-систем, програмного забезпечення та алгоритмів керування. Методичні вказівки також сприяють підготовці здобувачів до виконання розрахунків, моделювання, розроблення структурних, функціональних, електричних і алгоритмічних схем, а також формування практичних рекомендацій щодо модернізації або підвищення ефективності технічних систем.Методичні вказівки розроблено відповідно до освітньо-професійної програми, чинних нормативних документів у сфері вищої освіти, вимог до академічної доброчесності, стандартів оформлення науково-технічних робіт та внутрішніх положень ЗВО «Університет трансформації майбутнього».Ключові слова:кваліфікаційна робота, автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології, робототехніка, бакалавр, технічні системи, автоматизовані системи керування, електропривод, контролери, сенсори, SCADA, HMI, академічна доброчесність, захист кваліфікаційної роботи.